Sunday, November 27, 2016

Kingiideid "trennitšikile"

Juba mitu kuud "istub" minu mustandite hulgas üks postitust. Nüüd jõulude lähenedes tundub olev sobiv aeg see avaldada.

Minu soovide nimekiri on küll vist lõpmatu. Pidevalt on justkui midagi vaja ning üldjuhul on need asjad seotud minu sportliku elustiiliga. Seetõttu tuli mõte kirja panna ideid, mida kinkida ühele trennitšikile. Inimesed on küll erinevad, aga olen enam kui kindel, et paljud nõustuvad minuga. Ühesõnaga poiss-sõbrad, sõbrannad ja tuttavad äkki saate siit midagi kõrva taha panna kui ideede puudus on kallal.



Pulsikell/aktiivusmonitor. 
Tegemist on natuke kallimat sorti kingitusega ning oluline on teada, missugused on kingisaaja eelistused ehk kas ta tahab lisaks sammudele ja unele jälgida ka treeningaegset pulssi või kas gps-i olemasolu on oluline. Hetkel tuleb pidevalt uusi mudeleid, millel on üha rohkem võimalusi. Samuti on kindlasti oluline ka disain, välimus ja firma. Siiski on see üks ütlemata hea kink. Sobib ka hästi neile, kes on alles treeningutega alustanud või tahavad lisamotivatsiooni.

Tervisliku toitumise/fitness-teemaline koolitus. 
Enda koolitamine on alati kasulik ning enamasti ka üsna kulukas. See ei tähenda, et peaks kohe treeneriks hakkama. Ise olen mitu korda kingituse näol nii öelda sponsorlust saanud ja kindlasti ühed parimad kingid.

Kõrvaklapid. Paljudele meeldib trenni ajal muusikat kuulata. Ise eelistan eelkõige kardiot tehes. Kõige mugavam on kindlasti ilma juhtmeta variandid. Sain sünnipäevaks JBL juhtmeta kõrvaklapid ja olen küll väga rahul.

Synlab kinkekaart. Synlab on juba paljudele tuttav eraettevõte, mis pakub erinevaid teste tervisliku seisundi hindamiseks. Valida saab üksikute testide vahel, kuid samuti on firma ise kokku pannud juba mõned paketid. Näiteks tervisesportlase  (36 €) või terviseriskide pakett jms. Kindlasti peaks aktiivselt treeniv inimene aeg ajalt enda verd kontrollima, et teada, kuidas treeningud talle mõjuvad, vältimaks ülekoormust ja muid võimalikke probleeme. Samuti on endal ka üsna põnev.

Fotosessioon kas vabas õhus/stuudios/jõusaalis. Kes ei tahaks enda head vormi jäädvustada piltidele? Tihti on see kulutus, mida ise teha ei raatsi, aga kingiks saada tahaks küll. 

Köögitarvikud. Näiteks blender, multicooker, saumikser, lauagrill. Väga populaarne ning mugav variant on näiteks Delimano Nutribullet - tahaks sellele ka ise käed külge panna.

Treeningriided või -jalanõud. Kas trenniriideid saab üldse kunagi liiga palju olla? Lisaks traditsioonilistele spordipoodidele müüakse neid nüüd ka tavalistes riidepoodides. Samuti ka natuke kallimad välismaal populaarsed brändid, millest mõnda müüakse ka Eestis.  Näiteks Six Deuce; Austraalias tuntud Lorna JaneBetter BodiesIcanIwill

Freddy püksid. Kõikidel fitess-naistel on küll kindlasti vähemalt ühed Freddy püksid kapis olemas. Esiteks on need üli mugavad ja teiseks tagavad ilusa kanni. Hind tundub krõbe, aga tasub end ära - ma pole kunagi nii palju komplimente saanud kui neid kandes.

Treeningvarustus. Näiteks uued jõusaalikindad, šeiker, treeningrihmad, tõstevöö. Kodus treenimiseks võimlemispall, massaažirull, hantlid, matt, spordikott. Samuti ei ütleks kindlasti ära ka   sptesiaalsest  toidukarpide kotist (FitstopFitshop)

Spordipoe kinkekaart. Nagu ma juba enne mainisin, ei ole kunagi liiga palju trenniriideid!

Massaaži kinkekaart. Massaaž on treenivale inimesele tegelikult väga oluline - aitab taastuda ning vältida vigastusi. Tihti jäetakse see aga tahaplaanile. 

Toidulisandid. Enamik meist siiski kasutab toidulisandeid, mis on üsna kallid. Kindla pale minek on valgupulbrid, valgupuddingud, BCAA, vitamiinid-omega3, C-vitamiin, multivitamiin või kalorivabad kastmed (Walden Farms, My protein).

Valgubatoonid. Alati on tore kui neid varuks on. Minu lemmikud on Quest Bar, Clean Bar , Grenade, Fasti Nix&Nax. Filmi kõrvale on hea valik ka natuke tervislikumad proteiinikrõpsud (nt Protein Bites).

Tervislikud toiduained. Üldjuhul meeldib meile köögis katsetada ja teha igasugu tervislikumaid kooke ja maiustusi. Seega kulub alati ära kookos- ja mandlijahu, maapähkli- või mandlivõi, tume šokolaad, toorkakao, chia seemned, põnevad müslid (nt Lizi granola).


Nõud/nutikad toidukarbid/veepudel.  Toidupiltide tegemine on igapäeva rutiin, mis tähendab, et ilusad ja omapärased nõud on tähtsad. Samuti nutikad lahtritega toidukarbid või kaasaskantavad veepudelid (nt  http://www.tantan.ee/et/c/infruition).


Kas tundsite ennast natuke ära? :) 




4 comments: