Thursday, September 15, 2016

Lihtne lõunasöök: pasta bolognese kanahakklihaga

Jagan Teiega ühe hea ja lihtsa pasta retsepti, mis on mu lõunasöögilaual olnud neli päeva.


Pasta bolognese kanahakklihaga

Vaja läheb

  • Hakklihasegu broileririnnafileest (Rannamõisa - 450g)
  • 160 g täistera makaronid (kuivaine)
  • 1 purk konserveeritud purustatud tomateid (400g)
  • 1 suurem sibul
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 1 väiksem suvikõrvits (ca 250 grammi)
  • 2 porgandit
  • basiilik
  • maitsestamiseks pipar, sool, natuke steviat (või suhkrut)

Valmistamine

  • Keeda pasta soolases vees poolpehmeks.
  • Pannil prae hakkliha küüslaugu ja sibulaga, maitsesta soola ja pipraga.
  • Koori suvikõrvits ja porgandid, tee neist väikesed ribad (võib ka riiviga) ning lisa hakklihale.
  • Vala segule ka purustatud tomatid, maitsesta soola, pipra ja steviaga (et tomatite hapukust vähemaks võtta) ning hauta madalal kuumusel.
  • Viimaks sega kaste kokku makaronidega ning lisa basiilikulehti.

Serveerimisel lisasin spinatit, tomatit ja kodujuustu. Need, kes kaloreid nii täpselt lugema ei pea, võivad kindlasti panna peale natuke juustu.

Antud koguste juures saan mina 4 portsu. 
Sel juhul on ühe korra toiteväärtus umbes (ilma lisadeta):

Kalorid: 356 kcal
Süsivesikud: 37,6 g
Valgud: 30,7 g
Rasvad: 9,43 g

No comments:

Post a Comment